10 lucruri pe care mi-aș fi dorit să știu când am început să-mi caut o rochie de mireasă

Rochia este punctul culminant pentru o mireasă şi totul trebuie să fie perfect când vine vorba de acest subiect. Când am început să îmi caut o rochie de mireasă am pornit nesigură şi foarte stresată. Vroiam să găsesc rochia potrivită din prima şi mă îngrozea gândul că nu o să îmi placă nimic. Există, totuși câteva aspecte pe care aş fi vrut să le cunosc înainte să îmi caut rochia de mireasă şi pe care le-am învățat din propria experiență

1. Rochia de mireasă trebuie comandată din timp! 

Rochia de mireasă nu este o rochie banală, așadar alegerea și cumpărarea acesteia devine un proces complex. Pentru că fiecare model de rochie este realizat după silueta și cerințele viitoarei mirese, timpul de livrare poate dura câteva luni, așadar îți recomandăm să comanzi rochia cu minim 6 luni înainte de marele eveniment. Lasă un spațiu de o lună pentru ultimele retușuri și ajustări în cazul în care vei pierde sau câștiga puțin în greutate. În cazul în care comanzi rochia din timp, eviți stresul și te asiguri că aceasta se va potrivi perfect cu silueta ta.

2. Probează rochia alături de o persoană sinceră pentru a putea să iei decizia corectă!

Sfatul meu: invită cea mai cinstită şi sensibilă persoană pe care o cunoști.  Mama mea mi-ar spune dacă o rochie nu îmi stă bine (după ce încerci zeci de modele, uneori pierzi legătura cu realitatea).

3. Păstrează-ți mintea deschisă!

Chiar dacă știi cum vrei să arate rochia ta, încearcă şi alte modele. S-ar putea să descoperi că arată mult mai bine o rochie pe tine decât în poze.

4. Achiziționează rochia de mireasă doar după ce ai stabilit data şi locația nunții!

S-ar putea ca rochia pe care ai cumpărat-o să nu se potrivească anotimpului în care nunta va avea loc. Prin urmare, pentru a fi sigură de alegerea făcută, achiziționează rochia doar după ce ai stabilit aceste detalii.

5. Nu comanda rochia pe ultima sută de metri!

Fiind o persoană indecisă chiar și după ce am probat zeci de rochii, am tot anulat momentul alegerii. Astfel am ajuns să realizez că am făcut comanda prea târziu, iar rochia mea nu o să ajungă până în ziua nunții. Trebuie să știi că durata de execuție a rochiei este de 4 luni, la care se adaugă perioada de ajustare. Eu recomand ca fiecare mireasă să calculeze astfel încât rochia să ajungă înainte cu 2-3 săptămâni de nuntă.

6. Dacă nu obișnuiești să porți rochii fără bretele, îți recomand ca în ziua nunții să nu alegi acest model!

Dacă îți dorești o rochie care să îți permită multă mișcare, alege un model cu susținere pe umeri, astfel o să te poți mișca fără griji. Ziua nunții tale nu e ziua în care să încerci un stil nou.

7. Nu te panica dacă modelul final este puțin diferit față de cel pe care ți-l imaginai la început!

Chiar dacă ai avut o imagine clară în minte a tipului de rochie pe care ai vrut-o, poți încheia procesul cu ceva complet diferit.

8. La probă vino cu sutienul pe care îl vei purta în ziua nunții!

Proba pentru rochia de mireasă trebuie să fie făcută cu sutienul pe care-l dorești să fie aplicat în rochia de mireasă. Dacă te vei prezenta cu alt sutien, riști ca rochia să nu cadă frumos în jurul bustului și să îți fie prea largă sau strâmtă.

9. Fă-ți programare la salonul de nunți pentru probă!

Pentru a evita stresul, îmbulzeala și pentru a fi sigură că toată atenția personalului din salon va fi îndreptată spre tine și nevoile tale, aranjează o programare la salonul de nuntă și probează rochiile dorite de tine într-un mediu relaxat, în timpul tău liber.

10. Nu îți mai face griji pentru modelul ales după ce ai achiziționat rochia!

Este ceva normal să ai dubii cu privire la rochia de mireasă în lunile dintre cumpărarea şi achiziționarea efectivă a acesteia, deoarece nu vei petrece atât de mult timp în rochie, o să ai câteva momente de îndoială cauzată de stresul organizării nunții. Atât timp cât ți-a plăcut rochia atunci când ai cumpărat-o, nu te stresa! Dacă a fost acel ”ceva” şi te face să te simți frumoasă, atunci cu siguranță a fost o alegere bună.

Ana B., mireasă Be my WHITE

Similar Posts