Cum să întreții rochia de mireasă înainte, pe timpul și după ziua nunții
Fiecare fetiță visează să meargă spre altar în rochia perfectă de mireasă. Găsirea unei rochii perfecte poate provoca bătăi de cap și emoții pentru nunta ta. Așadar, veți verifica fiecare magazin în parte pentru a găsi ,,aceea” rochie. Dar ce ar trebui să faci cu ea până la nunta voastră, care este peste câteva luni de zile? Cum vei fi sigură că îmbrăcămintea ta va fi păstrată în siguranță?
1. Scoate plasticul. Prima regulă pe care o va sugera orice conservator este eliminarea plasticului din rochie, dacă va fi depozitată mai mult de câteva zile. De obicei, plasticul nu permite țesăturilor să respire și are potențial de colorare, deoarece substanțele chimice se descompun și gazele sunt emise. Cel mai bine este să folosești o pungă de îmbrăcăminte sau bucăți de bumbac simplu pentru a-ți înfășura rochia.
2. A se agăța sau nu? Logica le-ar spune mireselor să pună rochia de mireasă pe un cuier și să o închidă undeva în siguranță. Cu toate acestea, înainte de a te avânta spre cel mai apropiat cuier, ia în considerare greutatea rochiei tale – are cusături grele, mai multe straturi de țesătură sau doar un singur strat de satin? Cu excepția cazului în care rochia ta are câteva straturi ușoare (gândiți-vă la satin sau la mătase), este mai bine să-ți păstrezi rochia plată, înfășurată într-o foaie de bumbac, într-o încăpere sau spațiu care nu reprezintă o „zonă de trafic mare” sub pat sau pe raftul superior al unui dulap de rezervă. Când îți păstrezi rochia, fii atentă la sursele de căldură și la animalele de companie. Plasarea îmbrăcămintei pe calea sursei de căldură sau într-o zonă accesibilă animalelor de companie ar putea duce la o anumită deteriorare a rochiei pe care ai fi putut-o împiedica.
3. Controlul climei. În mod obișnuit, rochia trebuie păstrată în aceeași temperatură / mediu pe care l-ai găsi potrivit. Subsolurile și mansardele nu sunt de obicei cele mai bune locuri pentru depozitare, deoarece aerul poate fi umed și murdar. Încearcă să-ți păstrezi rochia într-o cameră sau într-un dormitor unde temperatura și umiditatea nu vor fluctua, iar rochia poate rămâne din lumina directă a soarelui.
4. Fierul vertical cu aburi este cel mai indicat pentru a călca rochia de mireasă ca să nu ardă țesătura. Este soluția perfectă pentru un călcat rapid și confortabil, dar mai ales eficient. Încălzește fierul până la jumătate, în așa fel încât să obții căldura care degajă aburii și începe lucrul propriu-zis de la partea interioară a rochiei. Căptușeala interioară a rochiei este de regulă confecționată din satin sau taftă, așa că setează fierul de călcat cu aburi la temperatura potrivită pentru aceste materiale.
5. Dacă vrei să înveți cum păstrezi în condiții bune rochia de mireasă, ai nevoie de câteva lucruri pentru a îndeplini cu succes această misiune. Ai nevoie de kituri de depozitare. Una dintre opțiuni este să lași un profesionist să se ocupe de asta, pentru că numai astfel vei avea garanția că rochia va fi păstrată în condiții bune. Totuși, poți opta și pentru o soluție mai puțin permanentă: cumpără o cutie specială, fără acizi, pentru depozitare. Cutia poate fi personalizată cu numele tău, de exemplu. O altă soluție, la îndemână și la un preț accesibil este să folosești o husă pentru haine.
Te așteptăm în salonul Be My White, unde îți putem oferi și mai multe ponturi în legătură cu întreținerea și păstrarea rochiei de mireasă!
Contectează-ne acum și vino la probă: 0786 770 370